Stockholms näringsliv och lokaler

Stockholm är förutom en väldigt fin stad en stor internationell handelsstad vilket innebär att det är en mycket attraktiv stad. Det är alltså ett mycket bra och lämpligt ställe att hyra in sig i eller köpa lokal för sin verksamhet. Södermalm, Östermalm, Vasastan och Kungsholmen bjuder alla på något unikt och passar vem som helst. “Medis”, eller Medborgarplatsen som de flesta känner det som, är ett stort torg på Södermalm endast fem minuter från T-Centralen via den gröna linjen. Torget kan ses som ett mycket livligt nöjestorg med en mängd uteserveringar samt en isbana på vintern. Här går även att hitta Södermalms enda saluhall, där det finns ett stort utbud av kontor, handel och ett stort huvudfokus på mat. 

Trivsamma lokaler på Kungsholmen

Hoppar vi till en av öarna nordväst om Södermalm kommer vi till det mycket välkända Kungsholmen, där kända landmärken som exempelvis Stockholms stadshus går att se tillsammans med livliga gator som Fleming- samt Hantverkargatan. Mitt på Kungsholmen finns även Fridhemsplan som kan anses vara en mycket viktig knutpunkt för den kollektiva trafiken från både väst, söder och de centrala delarna i staden. Historiskt sett har Kungsholmen förändrats en hel del, från att vara en någorlunda fattig del av Stockholm med låga trähus samt industrier och verkstäder till att bli en del av den rikare delen av staden. På tidigt 1900-tal byggdes Sankt Eriksbron som idag binder ihop Fridhemsplan med Sankt Eriksplan på Norrmalm, som återigen visar hur det går att se just denna delen av staden som en knytpunkt. Då som nu byggdes en rad olika lyxiga bostäder längs stränderna på Kungsholmen tillsammans med några höghus, vilket innebär att möjligheterna till kontor är stora. Med tanke på hur det flödar människor på Fridhemsplan och övriga Kungsholmen är det även ett mycket passande ställe för annan verksamhet som förslagsvis restaurang och kafé. 

Rör vi oss österut kommer vi till hjärtat av Stockholms tunnelbana, T-Centralen där det är promenadavstånd till en hel del kända platser som Hötorget, Drottninggatan, samt Sergels Torg. Hötorget som är ett känt torg med torghandel i princip varje dag, ligger beläget mellan de mycket befolkade gatorna Drottninggatan och Sveavägen på Norrmalm i Stockholms innerstad. Förutom de mycket kända gatorna finns även Hötorgshallen, konserthuset samt biograf och hotell. 

Etablera affärsverksamhet i Stockholm

Eftersom att Stockholm är en av Sveriges största handelsplatser samt en stor internationell sådan, är det mycket attraktivt för verksamheter och företag att etablera sig där. Stockholm är dessutom en mycket levande stad som ständigt förändras, vilket innebär att det hela tiden uppstår en massa möjligheter för nystartade som redan etablerade företag och verksamheter att “bosätta” sig i Stockholm. Vare sig det är på Södermalm, Kungsholmen eller Norrmalm. Själva flytten till en storstad kan vara krånglig med tanke på det ständiga trycket som finns på kontorslokalerna, så en effektiv metod är att anlita en företagsmäklare som Nextor för att sköta affärsöverlåtelser och förändringar i en verksamhets ägarstruktur.